M A L E N E  B O N N É  M E Y E RKunst eller kreative indfald?

 

Jeg er opvokset i et hjem med højt til loftet og plads til tosserier, og en tro på at "man kan, hvad man vil".

 

Min mor var uddannet glasgravør - en af Danmarks sidste, og udviklede sig over årene til en anset glaskunstner - en af Danmarks første;  min far var skolepsykolog, og byggede huse, vindmøller og vandvarmeanlæg fra han var ganske ung til kort før sin død - ingen projekter var for små eller for store.

 

Mine forældre havde køkkenhave i Jylland - nordenfjords, trods det at vi boede på Sjælland - hvor der blev dyrket hør og sukkerroer, og hele vinterens forsyning af grønsager. Mine forældre fandt på at male vægge med kærnemælk efter en gammel opskrift, og vi lavede vores egne stearinlys af stearin fundet langs strandene ved Vesterhavet. Min mor spandt og vævede af fåreuld købt på de lokale gårde, og når ulden var blevet vasket, blev vaskevandet, der var fyldt af lanolin, brugt til at tage bad i - ja, det er sandt! Min far gik op i ølbrygning, og brugte sukkerroer til at lave sukkermasse, og lod de spirede rugkerner riste i køkkenovnen. Det gav en ganske særlig lugt i hele huset.

Om aftenen blev der tegnet og modelleret ........ og jeg var altid med til det hele.......

 

....jeg flyttede hjemmefra og årene gik med at tage en uddannelse og starte min egen lille familie, og uden ret meget tid til de kreative indfald........

 

Men NU kan jeg ikke sidde stille mere; NU kaster jeg mig igen ud i alt muligt, som jeg ikke har lært på et kunstakademi, men gennem levet liv og megen leg, og som giver mig stor glæde, både i processen og i det endelige produkt. Denne hjemmeside viser lidt af det jeg begejstres over, og hvor langt jeg, med kloge, kompetente og søde menneskers hjælp, er nået.